Airconditioning en warmtepompen

 

Indien u een airco voor thuis of uw bedrijf wilt, zorg dan ervoor dat u de beste airco in huis haalt. Hoe weet u wat de beste airco is? Er zijn meerdere soorten airconditioning op de markt. Al deze airco’s hebben ook hun eigen eigenschappen en voordelen en nadelen. Daarom is het belangrijk dat u een airco kiest die bij uw ruimte past. Zo kunt u optimaal genieten van de airco.

 

In de zomermaanden en tijdens de warme dagen kan een airco erg makkelijk en comfortabel zijn. Zo heeft u daardoor thuis of op het werk weinig tot geen last van de warmte. Een vaste wandairco, ook wel een (Single) Split airco genoemd, kan één kamer tot wel 80 vierkante meter verkoelen. Het binnendeel wordt uiteraard binnen in de ruimte geïnstalleerd en het bijbehorende buitendeel komt buiten het huis of complex te hangen of op de grond te staan.

 

Dat een airco koelt weet in principe iedereen. En hoe een airco werkt is ook over het algemeen vrij bekend. Een airco zuigt warmte uit de ruimte en geeft kou af in de ruimte.
Dit proces is ook eenvoudig om te draaien. De airco geeft dan warmte af in plaats van koelte. Dit betekent dat u met een airco een kamer ook kunt verwarmen. Dit is natuurlijk ook fijn voor de wat koudere dagen. Uiteraard hangt dit af van welk airco u uitkiest, maar over het algemeen zit de warmte functie bij de meeste airco’s standaard bij.

 

Daarom kunnen Split airconditioningsystemen ook tegelijkertijd functioneren als lucht/luchtwarmtepompen. Dit kan een alternatief zijn voor de warming en gasgestookte kachels in bijvoorbeeld chalets en kantoren. Hiermee bespaart u vaak ook op uw gasverbruik, omdat stroomverbruik goedkoper is dan gasverbruik.

 

Tegenwoordig heb je ook airconditioningsystemen waarbij u de temperatuurregelingen kunt regelen via een app op uw smartphone. Uiteraard zit er een afstandsbediening bij waarmee u de airco kunt bedienen. Sommige airco’s bieden u ook de mogelijkheid aan om uw airco te bedienen via een app op uw smartphone, dan hoeft u niet meer te zoeken naar de afstandsbediening. Daarbij kunt u ook instellen wanneer de airco aanspringt, bijvoorbeeld wanneer u een uur van tevoren thuiskomt van een warme dag, dat de airco alvast de kamer verkoeld heeft zodra u thuis komt. Superhandig en comfortabel.

 

Er zijn genoeg redenen om een airco aan te schaffen, daarvan is het verkoelen van een ruimte voor de meesten het belangrijkste. Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een klimaatregeling of een warmtepomp, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zullen samen met u kijken wat de beste klimaatregeling bij u past.